Søvnforstyrrelser og svettetokter kan være tegn på mangel på testosteron

behandling for testosteron?Det kan være en ny epidemi som blir oppdaget nå, men som har vært tabubelagt i lange tider. Det vi snakker om har store helsemessige konsekvenser for menn og kan senke deres livskvalitet betraktelig. Den forårsaker depresjoner, mangel på søvn og mangel på evnen til å kunne få ereksjon. Det vi snakker om er kjønnshormonet testosteron, eller rettere sagt mangelen på testosteron (testosteronivaje.com).

Hvordan merkes mangel på testosteron?

Det kan utarte seg veldig forskjellig for hvordan man opplever mangelsymptomer. Noen forteller om at man plutselig blir helt tappet for energi. Mens man før kunne sykle flere mil er man nå redusert til bare noen kilometer før det brenner i lårene og man hiver etter pusten. Andre forteller om at det er vanskelig å sove, og at de våkner plutselig om natten, full av svette og med hjertebank. Noen opplever også at håret blir tynnere og mister pigment, tidligere enn det de hadde trodd. Ingen ønsker å se ut som de er 20 år eldre enn det de faktisk er. Dette kan skje selv om man er flink til å trene og spiser riktig, alt dreier seg desverre om genetikk. Det styrer alt som skjer i kroppen vår, uansett hva gjør til eller fra. Leger forteller at det ikke er mange menn som tør å si ifra om hva som skjer med dem, men heller venter til symptomene er så plagsomme at de blir tvunget til å søke hjelp.

Kan det behandles?

Det enkle svaret er ja, det kan det. Men det mer komplekse svaret sier at det er ikke alle som drar nytte av en slik behandling. Det er leger som bestemmer hvem som får og hvem som ikke får behandling. Som med alle behandlinger finnes det bivirkninger, derfor bør lege alltid konsulteres.

0 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *