Testosteron mot alderdom

Aldring er en helt naturlig prosess som alt levende skal igjennom. Vi fødes, modnes og så sakte men sikkert eldres vi. Det er flere fine ting med det, men det fører også med seg helseplager. Stive ledd, ryggsmerter, dårlig syn og hørsel er ting som kanskje alle vet at alderdom fører med seg, men visste du at den naturlige produksjonen av testosteron hos menn synker jevnt og stadig i voksen alder, og at det fører med seg mange plager?Men med dagens teknologi og medisin kan dette både oppdages og behandles.

Testosteronets funksjon og symptomer på mangel

Testosteron er for mange forbundet med menns kjønnsdrift og ofte, med rett, med kroppsbyggere. Det er et kjønnshormon (Frisky) som styrer mye hos både menn og kvinner, men hos menn er det dette hormonet som styrer blant annet:

● Muskelvekst
● Hårvekst i ansikt og på kroppen
● Kjønnsdrift (evnen til å bli seksuelt stimulert og evnen til å gjennomføre samleie)testosteron og samleie

Derfor er det lett å se hvorfor det er viktig for kroppen å kunne opprettholde en normalt nivå av testosteron. Mellom 3 – 5 prosent av alle menn over 40 lider av testosteronmangel, noe som kan merkes veldig forskjellig fra mann til mann. Symptomer på at det ikke er nok testosteron i kroppen kan være ting som:

● Mindre energi
● Hårtap (Viker, måne, mindre og tynnere skjeggvekst=
● Mindre muskler
● Humørsvingninger

Dette kan effektivt behandles med noe som kalles testosteronterapi. Det forutsetter at man har besøkt lege og at legen kan sette i gang behandlingen.

Behandling med testosteron

Hvis man blir diagnostisert med testosteronmangel kan man få terapi med å få kunstig testosteron. Dette kan man få enten ved injeksjoner med sprøyte, eller ved å smøre på en gel som trekker inn i huden og slipper ut testosteron i blodomløpet. Dette kan effektivt dempe opp for unødvendige konsekvenser av det å bli eldre. Man kan da leve godt med økt kvalitet, føle seg yngre og ha mer energi.

0 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *