Ting du ikke visste om testosteron

Testosteron er hormonet som får menn til å bli menn, det som gjør at de får lyst på sex, bli hissige og det som hjelper de å få masse muskler. Dette er det folk flest kanskje tenker når de hører ordet “testosteron”, og mye av det stemmer. Men dette hormonet er så mye, mye mer. I denne artikkelen skal vi ta for oss flere ting som du kanskje ikke visste om det.

Slankemiddel

Menn som har lavere enn normal, naturlig produksjon av testosteron har større risiko for å legge på seg. Det kan være farlig da det igjen øker risikoen for hjerte- og karsykdommer. Studier viser at disse mennene som har for lite testosteron kan bli kvitt de ekstra kiloene hvis de får behandling, altså mer testosteron. Det er spesielt magefettet som blir redusert, og det er det som blir sett på som det farligste.

Forelska damer

Damer som er forelska har et høyere nivå av dette “maskuline” hormonet. Dette avtar hvis de damene er single eller har vært i et forhold over lengre tid. Det er usikkert på hvorfor det er slik. Det som kanskje er litt rart igjen er at menn som er forelska har lavere nivå av testosteron enn menn som er single. Single menn, som er ute på jakt, har muligens et høyere nivå fordi det påvirker hvordan de oppfører seg. Det kan være at det påvirker menn til å søke etter en kvinne, og at etter at det er fullført vil testosteronet roe seg ned.

Vinner laget ditt, vinner du…
Du leste riktig. Hvis ditt favoritt fotballag vinner etter en stor kamp, vil spillerne få et naturlig økt testosteronnivå. Det kommer av at komplekse biologiske og psykiske reaksjoner spiller sammen. Det er vel kanskje ikke så rart, en liten ekstra belønning på toppen av det hele, men det er noe som kanskje er litt rart. Det er at hvis det er ditt favorittlag, og du følger med på kampen, så vil du også få denne boosten med testosteron. Da kan det være greit å finne seg et bra vinnerlag!

0 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *